26.04.2017

Exilion har undertecknat de slutliga avtalen om att bygga hotellet i projektet Tripla i Mellersta Böle

Det nya kommanditbolaget som förvaltas av Exilion Management Oy harundertecknat ett avtal med YIT Abp om att bygga det hotell som omfattas av projektet Tripla i Mellersta Böle, Helsingfors. Hotelloperatören är Sokotel Oy och placeraren är Exilion Pasilan Asemahotelli Ky som ägs av Ömsesidiga Arbetspensionsförsäkringsbolaget Elo, Statens Pensionsfond och Pensionsförsäkringsaktiebolaget Veritas. Målet är att genomföra affären ännu under det andra kvartalet 2017 efter att villkoren för affärens ikraftträdande har uppfyllts. Hotellet beräknas stå klart i början av år 2020. Avtalets värde är preliminärt cirka 88 miljoner euro.

Hotellets uthyrbara yta är cirka 17 800 m² och det har cirka 430 rum, så till sin kapacitet är det ett av de största i Finland. Hotellets utmärkta läge och ypperliga förbindelser betjänar behoven hos dem som besöker Tripla och områdets övriga affärsliv och evenemang, till exempel på Messukeskus eller Hartwall Arena. Hotellet kommer att byggas enligt LEED-miljöcertifikatet på Platina-nivå.

”Vi är nöjda med hur projektet Tripla framskrider och med att vi får delta i utvecklingen av det nya Böle. Vi tror kraftigt på områdets potential som Helsingfors andra centrum och som mötesplatsen för trafikflödena i närheten av de aktiva evenemangslokalerna”, kommenterar Ari Talja, verkställande direktör för Exilion Management Oy.

Till skillnad från intentionsavtalsskedet blir Statens Pensionsfond och Pensionsförsäkringsbolaget Veritas ägare i kommanditbolaget i stället för SOK.

”Det är bra att genom detta nya kommanditbolag fortsätta samarbetet med Elo och Veritas, och det är särskilt fint att önska Statens Pensionsfond välkommen med bland Exilions ägare”, fortsätter Ari Talja.

Ytterligare information

Exilion Management Oy Verkställade direktör Ari Talja, tfn 050 5700 796, ari.talja@exilion.fi