22.12.2015

Exilion förvaltar fastighetsinvesteringsbolaget för Hansakvarteret i Åbo

De största fastighetsägarna i Hansakvarteret i Åbo centrum grundade investeringsbolaget köpcentrum Hansa Kb för att förvalta fastighetsinnehavet i Hansakvarteret.

Pensionsförsäkringsaktiebolaget Veritas, Stiftelsen för Åbo Akademi och Ömsesidiga Arbetspensionsförsäkringsbolaget Elo har grundat ett nytt investeringsbolag i kommanditbolagsform för att förvalta de fastigheter som parterna har ägt i Hansakvarteret i Åbo. I det nya bolagets ägo övergick de fastigheter och aktier i fastighetsbolag som parterna tidigare ägde i Hansakvarteret. Värdet på fastigheterna uppgår till cirka 180 miljoner euro.

För förvaltningen av investeringsbolaget ansvarar Exilion Management Oy. Exilion Managements verkställande direktör Ari Talja har också utsetts till verkställande direktör för Kauppakeskus Hansa GP Oy.

“Förvaltningen av det nya investeringsbolaget ökar det innehav som Exilion förvaltar till över 500 miljoner euro och är ett naturligt steg i Exilions nya strategi att i framtiden förvalta flera fastighetskomplex som partner till institutionella investerare”, kommenterar Exilion Management Oy:s verkställande direktör Ari Talja.

Advokatbyrå Borenius Ab var juridisk rådgivare vid grundandet av Köpcentrum Hansa Kb och Handelsbanken ansvarar för den externa finansieringen.

Ytterligare information: Exilion Management Oy, verkställande direktör Ari Talja, tfn 050 5700 796

Exilion Management Oy har grundats av finländska institutioner och är ett bolag specialiserat på förvaltning av fastighetsinvesteringar. Utöver Köpcentrum Hansa Kb förvaltar Exilion även Exilion Real Estate I Kb, som grundades 2007 och investerar i kontors-, affärs- och hotellfastigheter i huvudstadsregionen i Finland.