13.04.2022

Vastuullisuuskatsaus ja hiilijalanjälkiraportti julkaistu: hiilikädenjälkemme on 6 kertaa suurempi kuin jalanjälkemme

Exilion eteni viime vuoden aikana monissa vastuullisuustavoitteissaan, ja esimerkiksi Hansakortteli saavutti hiilineutraaliuden etuajassa. Exilion Tuuli tuotti yhä enemmän puhdasta ja päästötöntä uusiutuvaa energiaa: noin 1,01 TWh vuonna 2021. Tämä on noin 2,5 kertaa edellisvuotta enemmän.

Exilionin toiminnassa vastuullisuus on yksi perimmäisistä arvoista. Yhtiö on koonnut keskeiset tiedot tavoitteistaan, mittareistaan ja saavutuksistaan kahteen raporttiin: vastuullisuuskatsaukseen ja hiilijalanjälkiraporttiin.

Exilion Asemahotellit Ky saavutti viime vuonna useita merkittäviä tavoitteita. Esimerkiksi Scandic Grand Central Helsingin hotellikiinteistö sai kansainvälisestikin arvostetun hankevaiheen LEED v4 -Platina tason ympäristösertifikaatin. Se on ensimmäinen tämän tason saavuttanut rakennus Suomessa.

Exilion Real Estate I Ky:ssä toteutettiin vuokralaisten tyytyväisyyskysely edellisvuosien tapaan. Vastauksista nousi selkeästi esille koronaviruspandemian mukanaan tuomat muutostarpeet toimistotiloihin. Exilion on käynnistänyt kehityshankkeen kaupungin täydennysrakentamisessa, ja se eteni Elielinaukiolla ja Ruoholahden Itämerentorilla.

Matka kohti vastuullisempaa kiinteistökantaa vauhdittui Hansakorttelin hiilineutraaliuden saavuttamisella. Hiilineutraalius saavutettiin energiankäytön ja jätehuollon osalta vuonna 2021. Kauppakeskus Hansa Ky jatkoi myös merkittävää vastuullisuustyötään auttamalla vuokralaisiaan pandemian keskellä. Vuokria jätettiin veloittamatta koronasulkujen aikana, minkä lisäksi järjestettiin Woltin kanssa yhteiskampanja. Sen aikana Hansakortteli tarjosi ilmaiset kotiinkuljetukset Hansakorttelin ravintoloista.

Exilion Tuuli Ky:ssä tuulipuistojen käytettävyyttä parannettiin vuoden aikana muun muassa lapavaihdoilla. Kaikki vaihdetut 45 lapaa kierrätettiin ja niiden materiaaleista pystyttiin hyödyntämään jopa 80–90 %. Tavoitteena on saada lapojen materiaaleista kierrätettyä 100 %.

Hiilijalanjälkilaskelman perusteella Exilionin vuoden 2021 hiilijalanjälki vastasi noin 1 313 suomalaisen vuosittaista hiilijalanjälkeä. Exilionin hiilikädenjälki eli ilmastohyödyt oli puolestaan 91 329 tCO2e, joka on saman verran kuin lähes Iin kokoisen kunnan asukkaiden vuotuinen hiilijalanjälki. Kaiken kaikkiaan Exilionin hiilikädenjälki on kuusi kertaa suurempi kuin hiilijalanjälki.

Tutustu vastuullisuuskatsaukseemme.

Tutustu hiilijalanjälkiraporttiimme.