Ilmoituskanava väärinkäytösten raportoimiseen

Exilion on sitoutunut vastuulliseen liiketoimintaan ja pyrkii edistämään eettisiä toimintatapoja. Suhtaudumme vakavasti kaikkeen laittomaan, epäeettiseen ja muuhun toimintaohjeidemme vastaiseen toimintaan ja kannustamme tuomaan ne tietoomme aina, kun siihen on perusteltu epäilys. Tätä varten olemme ottaneet käyttöön whistleblowing-ilmoituskanavan, jonne voi ilmoittaa havaituista väärinkäytöksistä.

Ilmoituskanava on tarkoitettu kaikkien Exilion-yhtiöihin liittyviin väärinkäytösepäilyihin. Ilmoitukset voivat koskea esimerkiksi lahjontaa, rahanpesua, epäreilua kilpailua, ihmisoikeuksien rikkomista, ympäristörikkomuksia, työturvallisuutta, tietosuojaa tai muuta epäeettistä toimintaa.

On tärkeää, että kumppanimme ja muut sidosryhmämme tuovat tietoomme huolensa ja epäilynsä lain- tai toimintaohjeidemme vastaisesta toiminnasta. Pyydämme sinua ensisijaisesti keskustelemaan epäilyistäsi yhteyshenkilösi kanssa. Jos tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, voit ilmoittaa epäilystäsi tämän ilmoituskanavan kautta.

Sinulla ei tarvitse olla varmaa tietoa asiasta, mutta ilmoitus on tehtävä vilpittömin mielin. Perättömien ilmoitusten tekeminen tahallisesti on ehdottomasti kielletty.

Ilmoitusta tehdessä tulee myös välttää henkilötietojen, etenkin arkaluontoisten henkilötietojen, ilmoittamista. Saatamme olla estyneitä käsittelemään tekemääsi ilmoitusta, jos se sisältää laissa kiellettyjä tietoja.

Voit jättää nimesi ja yhteystietosi ilmoitusta tehdessä, mutta halutessasi voit tehdä ilmoituksesi myös täysin anonyymisti tämän tietosuojatun kanavan kautta. Mikäli liität ilmoitukseesi liitetiedostoja, järjestelmä poistaa niistä tunnistamiseen liittyvät metatiedot automaattisesti.