30.08.2021

Tommi Riski aloitti Exilionissa Investment Managerina

Exilionin organisaatio saa uuden vahvistuksen Tommi Riskistä, joka vastaa jatkossa tuulivoimaportfolion kaupallisesta kehittämisestä. Hänen tehtävänään on edistää myös uusia uusiutuvan energian sijoituskohteita esimerkiksi aurinkoenergiaan ja erilaisiin energian varastointiratkaisuihin liittyen.

Diplomi-insinööriksi valmistuneella Tommi Riskillä on lähes 20 vuoden kokemus sähkömarkkinoilta. Hän siirtyi Exilioniin SOK:lta, jossa hän vastasi 13 vuoden ajan Portfolio Managerina S-ryhmän sähkönhankinnasta ja tuuli- ja aurinkosähkön tuotannon kasvusta. Riski on lisäksi työskennellyt aiemmin TuuliWatissa, jonka St1:n omistamat toiminnot on myyty sittemmin Exilion Tuulelle.

– Exilioniin minut houkutteli mielenkiintoinen työnkuva ja ennen kaikkea mahdollisuus päästä rakentamaan uusiutuvaan energiaan liittyvää uutta liiketoimintaa, Riski kertoo ja jatkaa:
– Yksi suuri motivaation lähde on myös Exilionin omistajat eli kotimaiset eläkevakuutusyhtiöt, joiden ansiosta toimintamme tuotot ohjautuvat yhteiskuntamme hyväksi.

Riski ottaa vastuulleen Suomen suurimman tuulivoimatuottajan Exilion Tuulen kaupallisen operoinnin. Pasi Valasjärvi keskittyy jatkossa enemmän tekniseen puoleen.

– Yhtenä tehtävänäni on etsiä Exilionille uusia investointimahdollisuuksia uusiutuvan energian parista. Tämä voi tarkoittaa toimintamme laajentamista myös muihinkin energianmuotoihin kuin tuuleen, Riski sanoo.

Riski saa energiaa vapaa-ajalla harrastuksistaan, joihin kuuluvat hyötypyöräily ja jalkapallo.

Tommin tavoitat puhelimitse numerosta 050 527 0869 ja sähköpostitse tommi.riski(a)exilion.fi