31.03.2023

Solo Sokos Hotel Helsingin rakennukselle LEED Platina-tason ympäristösertifikaatti

Exilionin omistama, Kluuvikatu 8:ssa sijaitseva hotellikiinteistö on saanut sisustuksen ja rakentamisen osalta LEED PLATINA -tason ympäristöluokituksen. Kyseessä on ensimmäinen Suomessa matkailualalla myönnetty platinatason LEED v4:n (for Interior Design & Construction) mukainen sertifikaatti.

Solo Sokos Hotel Helsingin rakennuksessa toteutettiin vuonna 2021 laaja remontti, ja täysin uudistettu hotelli avasi ovensa keväällä 2022. Nyt hotellirakennus on käynyt läpi perusteellisen ympäristöauditoinnin, ja sen perusteella rakennus saavutti sisustuksen ja rakentamisen osalta korkeimman mahdollisen luokituksen eli platinatason 82 pisteellä.

 – Exilionille on tärkeää, että kiinteistöjemme ympäristövaikutukset tunnetaan, jotta voimme tehdä määrätietoista työtä niiden hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Kluuvikadun kiinteistön uudistamisen lähtökohtana oli tehdä rakennuksesta entistä ympäristöystävällisempi, ja nyt saavutettu platinatason sertifikaatti kertoo, että tässä työssä myös onnistuttiin, Exilionin toimitusjohtaja Ari Talja kertoo.

Kluuvikadun kiinteistö sai korkeat pisteet muun muassa erinomaisesta sijainnista ja saavutettavuudesta, pyöräsäilytyksestä, säästettävistä rakenteista, laajennetusta toiminnanvarmennuksesta, hyvästä energiatehokkuudesta ja lisäksi vesikalusteista, jotka täyttävät vesitehokkuusvaatimukset.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) -luokitus on maailman käytetyin globaali rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmä, jonka vahvuutena on yhtenäinen kriteeristö ja vertailtavuus koko maailmassa. LEED on US Green Building Councilin (USGBC) kehittämä ja ulkopuolinen arvioija GBCI vahvistaa lopulliset pisteet ja luokitustason.

LEEDv4 for Interior Design & Construction on LEED-luokitustyökalu, joka on tarkoitettu erityisesti hotellikohteille. LEED-luokitusjärjestelmää käytetään yli 130 maassa.