25.11.2020

Kluuvikadun Original Sokos Hotel Helsinki kokee täydellisen muodonmuutoksen

Helsingin sydämessä vuodesta 1930 saakka toimineessa Original Sokos Hotel Helsingissä käynnistyy uudistustyöt 30. marraskuuta alkaen. Hotelli suljetaan remontin ajaksi ja avataan uudelleen kesällä 2022.

Original Sokos Hotel Helsingin koko rakennus peruskorjataan ja samassa yhteydessä talon kaikki hotellihuoneet sekä aula- ja ravintolatilat uusitaan. Majoitustilojen sisustussuunnittelusta vastaa Suunnittelutoimisto KOKO3 ja ravintolatilojen osalta Promakers. Hotellioperaattorina toimii Sokotel Oy. Rakennusurakoinnista vastaa projektinjohtourakoitsijana Rakennus Oy Antti J. Ahola. Uudistustyöt kestävät arviolta 1,5 vuotta.

”Olemme tehneet pitkäaikaista menestyksekästä yhteistyötä Sokotelin kanssa, sillä Exilion on omistanut kiinteistön jo vuodesta 2008. Rakennuksella on pitkä historia, ja nyt haluamme yhdessä nostaa sen tasoa vastataksemme tulevaisuuden vaatimuksiin. Tulemme samalla investoimaan myös rakennuksen energia- ja ympäristöystävällisyyteen”, Investment Manager Jussi Ojamo Exilionista sanoo.

Uusi hotelli esittelee Helsinkiä pala palalta

Hotelli Helsingin kohta sadan vuoden mittainen tarina on aina ollut kiinteä osa Helsingin ja helsinkiläisten tarinaa. Suomen ensimmäinen suurhotelli on säilyttänyt suosionsa vuosikymmenten varrella, mistä kertovat myös hotellin kovat käyttöasteet.

”Sisustussuunnittelun inspiraationa on ollut ihana Helsinki ja sen lukuisat ikoniset yksityiskohdat, kuten kaupungin kullatut kupolit ja rautatieaseman monumentaaliset lyhdynkantajat. Uudessa hotellissa ihastutaan Helsinkiin pala palalta – yllättävien yksityiskohtien kautta”, kertoo sisustusarkkitehti Aino Brandt KOKO3:sta.

Ravintolat muodostavat jatkossa yhtenäisen kokonaisuuden hotelliaulan kanssa. Eloisa miljöö ja rento ruoka- ja juomalista vetoavat niin hotelliasukkaisiin kuin helsinkiläisiin. Tavoitteena on luoda uudenlaista after work -kulttuuria Helsinkiin.

”Hotellimiljöö tarjoaa loistavat raamit sosiaalisille kohtaamisille. Tällä sijainnilla, kaupungin kiinnostavimmassa kulmauksessa, käytössämme on loistava liikepaikka, jonne muovaamme rohkean ja elämää pulppuavan ravintolatilan. Uskomme vahvasti ydinkeskustan voimaan”, toteaa Sokotel Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Härmälä.

Original Sokos Hotel Helsingin peruskorjaus ja uudistus

Kesto: 30.11.2020 – kesä 2022

Kiinteistön omistaja: Exilion Real Estate I Ky

Hotellioperaattori: Sokotel Oy

Sisustussuunnittelu: Suunnittelutoimisto KOKO3 Oy

Ravintolasuunnittelu: Promakers Oy

Projektinjohtourakoitsija: Rakennus Oy Antti J. Ahola

Lisätietoja: Investment Manager Jussi Ojamo, Exilion, p. 040 193 1055, s-posti: jussi.ojamo(a)exilion.fi

 

Sokotel Oy

SOK:n matkailu- ja ravintolaliiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö, joka operoi pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Oulussa, Vaasassa, Tallinnassa ja Pietarissa 18 Sokos Hotellia ja seitsemää Radisson Blu Hotellia.