09.11.2018

Itämerentori ja Elielin liikerakennus saivat Very Good -tasoiset BREEAM-ympäristösertifikaatit

Kahdelle Exilionin kohteelle, Helsingissä sijaitseville Kiinteistö Oy Itämerentorille ja Kiinteistö Oy Elielin liikerakennukselle, myönnettiin kansainvälinen BREEAM-ympäristösertifikaatti rakennuksen ja ylläpidon osalta.

BREEAM In-Use -sertifiointiprosessi aloitettiin Itämerentorilla ja Elielin liikerakennuksessa alkuvuodesta 2018 ja sertifikaatit myönnettiin saman vuoden syksyllä. Molempien kohteiden osalta sertifioitiin kaksi osa-aluetta, rakennus ja ylläpito, joista kummatkin saivat arvosanan ”Very Good”. Arvosana on arvosteluasteikon yläpäässä. Sertifiointiprosessin läpiviennistä vastasi onnistuneesti Green Building Partners. Sertifikaatti on voimassa vuoden kerrallaan, ja laajempi uudelleenauditointi suoritetaan kolmen vuoden välein.

– Suomessa on noin 70 BREEAM In-Use -sertifioitua rakennusta, ja näistä noin puolella on vähintään Very Good -tasoinen sertifikaatti. On hienoa saada nämä kaksi kohdettamme samaan laadukkaaseen joukkoon. Ympäristövaikutusten huomioiminen on tärkeä osa toimintaamme, ja sekä Itämerentorilla että Elielin liikerakennuksella oli jo ennestään LEED-ympäristösertifikaatit. Pyrimme myös uusimaan saamamme sertifikaatit niiden vanhentuessa, kertoo Exilionin Investment Manager Jussi Ojamo.

Sertifiointiprosessissa tarkasteltiin muun muassa kohteiden materiaaleja, jätteiden lajittelua, energian käyttöä, ylläpidon prosesseja sekä kiinteistön käyttäjien terveyteen ja mukavuuteen vaikuttavia tekijöitä, kuten sisäilmaa ja esteettömyyttä.

– Exilionin sitoutuminen kiinteistöjen vastuullisuuden todentamiseen ja työryhmän aktiivinen osallistuminen sertifiointiprosessiin vaikuttivat myönteisesti kohteiden erittäin hyvän sertifiointitason saavuttamiseen, kertoo sertifioinnista vastannut Konsta Tuokko Green Building Partners Oy:sta.

 

Lisätietoja:

Jussi Ojamo, Investment Manager, Exilion
Puh +358 40 193 1055
jussi.ojamo(at)exilion.fi