19.12.2019

Hansakorttelin uudistus käänsi kävijämäärät nousuun — joulunavausviikonloppuna kävijöitä lähes 130 000

Hansakorttelin uudistus on saanut hyvän vastaanoton, ja joulunavausviikonlopun kävijämäärä oli lähes 130 000. Kasvu edelliseen vuoteen oli 16 %. Myynti on kasvanut Hansakorttelissa syksystä alkaen, ja esimerkiksi marraskuussa myynti koheni noin 4 %.

Uudistunut Hansakortteli sai väen liikkeelle viikolla 48. Hansakorttelin kauppakeskusjohtaja Timo Palviaisen mukaan kävijämäärä ja myynti ovat kehittyneet positiivisesti koko syksyn ajan.

”Olemme tyytyväisiä joulunavausviikonlopun kävijämäärään ja saamaamme vastaanottoon. Kuluttajat ovat antaneet meille paljon spontaania positiivista palautetta uudistuneesta ilmeestämme, ja erityisesti jouluvalaistustamme ja uutta valoteostamme on kiitelty”, Palviainen sanoo.

Palviainen odottaa, että joulumyynti kasvaa viime vuodesta:

”Jo nyt syksyn myynnit ovat kehittyneet positiivisesti. Marraskuussa kahvila- ja ravintolapalveluissa kirjattiin kasvua 20 %. Lisäksi sisustamisen ja kodintarvikkeiden myynti nousi 17 % ja kauneus- ja hyvinvointipalvelujen sekä -tuotteiden 10 %.”

Hansakorttelin palveluvalikoima täydentyi — lahjakorttiautomaatti ratkaisee lahjaongelmat

Hansakorttelin uudistuksen yhteydessä on toteutettu monia asiakkaiden ja hansaraatilaisten toiveita.

”Jouluostosten tekemistä helpottavat uudet tavaransäilytyslokeromme, jotka sijaitsevat Yliopistonkadun sisäänkäynnin vieressä. Lokeroihin voi jättää säilytykseen, vaikka päällysvaatteet, matkatavarat ja ostoskassit. Lisäksi niissä onnistuu älylaitteiden lataaminen”, Palviainen kertoo.

Yliopistonkadun sisäänkäynnin viereen ovat tulleet myös Postin ja Pakettipisteen noutoautomaatit. Aivan uutta Hansakorttelissa on lahjakorttiautomaatti.

”Automaatista voi ostaa haluamalleen summalle lahjakortin, joka käy lähes kaikissa Hansakorttelin liikkeissä. Tämä on todella kätevä lahja henkilölle, jolle on vaikea keksiä sopivaa joululahjaa. Hansakorttelin oma lahjakortti on ollut toivottu jo pitkään ja uskomme, että sille löytyy suurta kysyntää”, Palviainen toteaa.

Tällä hetkellä Hansakorttelissa uudistetaan vielä opastejärjestelmää, joka auttaa ja helpottaa liikkeiden ja palvelujen löytämisessä. Lisäksi Hansakorttelin digitaaliset mainosnäytöt uudistetaan vuoden 2020 alussa.