25.01.2019

Hansakorttelin asema säilyi hyvänä myllerryksestä huolimatta

 Hansakorttelin vuosi 2018 sujui Hansakorttelin kauppakeskusjohtaja Timo Palviaisen mukaan odotusten mukaisesti. 

– Odotimme, että käynnistyneet uudistustyöt vaikuttavat kauppakeskuksen kävijämääriin ja myyntiin. Hansakorttelin myynti ja kävijämäärät laskivat noin 3 prosenttia vuoteen 2017 verrattuna. 

Hansakorttelin myynnin veturina toimivat vuonna 2018 kauneus- ja terveyspalvelut, jotka kasvoivat yli 7 prosenttia vuoteen 2017 verrattuna. Kauppakeskuksen kävijämäärä ja myynti olivat odotusten mukaisia mittavista uudistustöistä huolimatta. 

Käynnissä olevan remontin vuoksi moni liike joutui muutostöiden vaikutusalueella vaihtamaan paikkaansa tai muuttamaan väliaikaiseen väistötilaan Hansakorttelissa ja muutamat liikkeet jopa lopettamaan toimintansa väliaikaisesti. 

– Suurista muutoksista huolimatta osa yrityksistämme onnistui kuitenkin jopa kasvattamaan myyntiään. Moni toimijamme on lisäksi saanut muuton ansiosta omaa yritystään paremmin palvelevat tilat, Palviainen sanoo. 

Keskustan muutokset vaikuttivat Hansakorttelin myyntiin odotusten mukaisesti. Palviainen on kuitenkin tyytyväinen viime vuoden menestykseen uusien vuokralaisten hankinnassa. 

– Olemme solmineet liiketiloistamme useita merkittäviä sopimuksia, joista hyvinä esimerkkeinä toimivat muun muassa New Yorker, Clas Ohlson ja hotellitoiminnan Hansakorttelissa aloittanut Forenom. Lisäksi erikoiskaupoista 1Store ja Kristiinankadulla maaliskuussa avautuva georgialainen ravintola Rioni monipuolistaa liikevalikoimaa. 

Hansakorttelin uudistamisessa on nyt alkuvuonna käynnissä vilkkain vaihe. Kauppakeskuksessa on aloitettu muun muassa kulkuyhteyksien parantaminen, tilojen laajennukset ja kokonaan uusien tilojen rakentaminen Thalian ja Antintalon 3. kerroksessa. 

– Säilyttääksemme Hansakorttelin ja keskustan elinvoimaisena ja houkuttelevana meidän pitää uudistua. Toivoisin, että turkulaiset näkisivät remontin lisäksi tässä myös ainutlaatuisen mahdollisuuden seurata yhtä Turun keskustan suurinta muutosta. Samalla uudistustyöt tuovat merkittävän määrän työtä turkulaisille yrityksille ja työntekijöille, Palviainen toteaa. 

Lisätietoja: Hansakortteli: Timo Palviainen, p. 0400 668 862, timo.palviainen@hansakortteli.fi 

Turun Hansakortteli on Suomen rakastetuin kauppakeskus (Helsingin Sanomat, 14.2.2016). Hansakorttelin myynti vuonna 2018 oli noin 220 miljoonaa euroa ja kävijämäärä noin 12 miljoonaa. Hansakorttelissa toimii yli 130 yritystä.