05.10.2022

Exilion Tuuli investoi ja rakentaa kaksi uutta tuulipuistoa Pohjois-Pohjanmaan Iihin

Elon, Valtion Eläkerahaston ja Veritaksen omistama uusiutuvaan energiaan sijoittava Exilion Tuuli Ky rakentaa kaksi uutta tuulipuistoa Pohjois-Pohjanmaalle Iin kuntaan. Tuulipuistojen nimeksi tulevat Isokangas ja Palokangas, ja niiden yhteenlaskettu teho on 100 MW.

Isokankaan tuulipuistoon nousee viisi voimalaa ja Palokankaan tuulipuistoon 12 voimalaa. Exilion on tilannut 5,9 megawatin voimalat Nordexilta ja allekirjoittanut 30 vuoden huolto- ja kunnossapitosopimuksen yhtiön kanssa. Voimaloiden tornin korkeus on 159 metriä ja roottorien halkaisija on 163 metriä.

Voimaloiden arvioitu vuosituotanto on 320 000 MWh, joka vastaa noin 130 000 kerrostalokaksion vuotuista sähköntarvetta.

Tuulipuistojen rakentaminen käynnistyy teiden rakentamisella loppuvuoden aikana. Voimaloita päästään pystyttämään kesällä 2024. Tuulivoimaloiden tuotanto alkaa vuoden 2025 alussa.

”Nykyisessä energiatilanteessa koimme erittäin tärkeäksi lisätä uusiutuvan energian investointeja Suomeen. Isokankaan ja Palokankaan tuulipuistot huolehtivat osaltaan kotimaisen sähkön riittävyydestä ja tuotannon omavaraisuudesta”, investointipäällikkö Pasi Valasjärvi Exilionilta sanoo.

Hanke työllistää rakennusaikana noin 60 henkilöä kokopäivätoimisiksi työntekijöiksi muutettuna. Investoinnin kokonaisarvo on noin 130 miljoonaa euroa.

Kahden uuden rakennettavan puiston valmistuttua Exilion Tuulen omistuksessa on jo 15 tuulipuistoa. Niiden yhteenlaskettu teho on 485 MW. Exilionin vuotuinen tuotanto on puistojen valmistumisen jälkeen arviolta 1,4 TWh, joka vastaa lähes 4 prosenttia uusiutuvan energian tuotannosta Suomessa vuonna 2021.

Vuonna 2019 perustettu Exilion Tuuli on kotimainen sijoitusyhtiö, joka on keskittynyt uusiutuvan energian tuotantoon. Exilion omistaa 13 tuulivoimapuistoa, ja aikoo investoida myös jatkossa uusiutuvan energian lisäämiseen Suomessa. Yhtiön toiminnan tuotot ohjataan suomalaisten eläkkeisiin.

Lisätietoja:
Exilion Management Oy
Investointipäällikkö Pasi Valasjärvi
p. 050 469 7643, s-posti: etunimi.sukunimi@exilion.fi