03.07.2017

Exilion on sopinut ostavansa VR:n pääkonttorin ja kehittää tiloihin hotellin

Exilion on sopinut ostavansa Helsingin päärautatieaseman hallintorakennuksessa sijaitsevan VR:n pääkonttorin Exilion Management Oy:n hallinnoimalle kommandiittiyhtiölle, joka saneeraa rakennuksen Scandic Hotels Oy:lle hotelliksi. Sijoittajaksi tulee Exilion Asemahotellit Ky, jonka omistavat Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Valtion Eläkerahasto ja Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritas.

Hankkeen kokonaisarvo tulee olemaan noin 130 miljoonaa euroa. Kehitettävä hotelli on laajuudeltaan noin 25 000 k-m² ja kapasiteetiltaan Suomen suurimpia hieman alle 500 hotellihuoneella. Hallintorakennuksen tilat vapautuvat VR:n käytöstä keväällä 2018 kun yhtiö siirtää pääkonttorin toiminnot Yleisradion Isoon Pajaan, jonka jälkeen rakennuksessa aloitetaan tilojen saneeraus ja konvertointi hotellikäyttöön. Hankkeen valmistumisen ja hotellin avaamisen on arvioitu tapahtuvan vuoden 2020 aikana.

Exilion Management Oy:n toimitusjohtaja Ari Taljan mukaan ”on poikkeuksellinen mahdollisuus päästä kehittämään Helsingin keskustaa ja alueen palvelutarjontaa näin ainutlaatuisessa, historiallisessa ympäristössä. Päärautatieasema on kansainvälisestikin merkittävä rakennuskokonaisuus ja uudenlaisen käyttötarkoituksen istuttaminen yhteen rakennuksen osaan on erittäin mielenkiintoinen hanke, jonka uskomme onnistuvan eri osapuolien hyvällä yhteistyöllä. Olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme VR:n kanssa sopimukseen – näin keskeisen ja merkittävän kohteen omistaminen tukee hyvin selektiivistä sijoitusstrategiaamme”.

Nyt sovittu sijoitus on kommandiittiyhtiön toinen Pasilan Triplan hotellihankkeen lisäksi. Tämän hankkeen myötä kommandiittiyhtiö on kehittämässä kahta kiinteistöä ja yhteensä noin 900 hotellihuonetta, jotka ovat sijoituksina arvoltaan yhteensä noin 220 miljoonaa euroa.

Lisätietoja

Exilion Management Oy
Toimitusjohtaja Ari Talja, p. 050 5700 796, ari.talja@exilion.fi