23.12.2016

Exilion hallinnoimaan Pasilan Tripla-hankkeen hotellikiinteistöä

YIT on allekirjoittanut aiesopimuksen Helsingin Keski-Pasilan Tripla-hankkeeseen kuuluvan hotellin toteuttamisesta. Hotellioperaattoriksi tulee Sokotel Oy ja sijoittajaksi Exilion Management Oy:n hallinnoima uusi kommandiittiyhtiö, jonka omistavat Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo ja Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK. Tavoitteena on allekirjoittaa hankkeen lopulliset sopimukset alkuvuonna 2017. Hotellin on arvioitu valmistuvan alkuvuodesta 2020.

Hotelliin tulee noin 430 huonetta, ja se on kapasiteetiltaan Suomen suurimpia. Pasilasta rakentuu tulevina vuosina entistä tärkeämpi liikenteen kohtauspaikka, jonka asukkaiden ja työpaikkojen määrä kaksinkertaistuu vuoteen 2040 mennessä. Alueen kehittäminen alkaa YIT:n Tripla-hankkeella, johon hotellin, kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen lisäksi rakennetaan toimistotiloja ja asuntoja.

– Olemme tyytyväisiä, että pääsemme mukaan kehittämään uudistuvaa Pasilaa. Uskomme vahvasti alueen potentiaaliin Helsingin toisena keskuksena ja toteutettava hotellihanke on osaltaan luomassa alueen uutta identiteettiä. Merkittävän uuden hotellikiinteistön hallinnointi sopii strategiaamme erinomaisesti, kommentoi Exilion Management Oy:n toimitusjohtaja Ari Talja.