26.04.2017

Exilion allekirjoittanut lopulliset sopimukset Keski-Pasilan Tripla-hankkeen hotellin toteuttamisesta

Exilion Management Oy:n hallinnoima uusi kommandiittiyhtiö on allekirjoittanut sopimuksen YIT Oyj:n kanssa Helsingin Keski-Pasilan Tripla-hankkeeseen kuuluvan hotellin toteuttamisesta. Hotellioperaattoriksi tulee Sokotel Oy ja sijoittajaksi Exilion Pasilan Asemahotelli Ky, jonka omistavat Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Valtion Eläkerahasto ja Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritas. Tavoitteena on toteuttaa kauppa vielä 2017 toisen vuosineljänneksen aikana kaupan voimaantulon ehtojen täytyttyä ja hotellin on arvioitu valmistuvan alkuvuodesta 2020. Sopimuksen arvo on alustavasti noin 88 miljoonaa euroa.

Hotellin vuokrattava pinta-ala on noin 17.800 m² ja huoneita on noin 430, joten se on kapasiteetiltaan Suomen suurimpia. Hotellin erinomainen sijainti ja loistavat kulkuyhteydet palvelevat Triplassa kävijöiden ja alueen muun liike-elämän ja tapahtumien, kuten Messukeskuksen ja Hartwall Arenan tarpeita. Hotelli tullaan rakentamaan Platina-tason LEED ympäristösertifikaatin mukaisesti.

”Olemme tyytyväisiä Tripla-hankkeen etenemiseen ja siihen, että olemme mukana kehittämässä uudistuvaa Pasilaa. Uskomme vahvasti alueen potentiaaliin Helsingin toisena keskuksena liikennevirtojen kohtauspisteessä ja aktiivisten tapahtumapaikkojen läheisyydessä”, Exilion Management Oy:n toimitusjohtaja Ari Talja kommentoi.

Aiesopimusvaiheesta poiketen SOK:n tilalle kommandiittiyhtiön omistajaksi tulevat Valtion Eläkerahasto sekä Eläkevakuutusyhtiö Veritas.

”On hienoa jatkaa tämän uuden kommandiittiyhtiön myötä yhteistyötä Elon ja Veritaksen kanssa ja erityisen hienoa myös toivottaa Valtion Eläkerahasto tervetulleeksi Exilionin omistajien joukkoon”, Ari Talja jatkaa.

Lisätietoja

Exilion Management Oy
Toimitusjohtaja Ari Talja, p. 050 5700 796, ari.talja@exilion.fi