03.07.2023

DNA hankkii tuulivoimaa Exilionin uudesta Palokankaan tuulipuistosta

DNA Oyj on tehnyt merkittävän panostuksen vihreän kotimaisen energian tuotantoon solmimalla 10 vuoden hankintasopimuksen tuulienergiasta. Jatkossa kaikki DNA:n suoraan ostama sähkö on uusiutuvaa, ja uuden sopimuksen myötä yli 80 prosenttia siitä tulee suomalaisen Exilion Tuulen tuulivoimapuistosta. Iissä sijaitseva Palokankaan tuulivoimapuisto valmistuu loppuvuonna 2024, ja DNA aloittaa sähkönhankinnan vuonna 2025.

DNA on sopinut Statkraftin kanssa tuulivoiman hankinnasta Exilionin omistamasta Iin Palokankaan tuulivoimapuistosta. Statkraft on Norjan valtion omistama kansainvälisesti toimiva energiayhtiö ja Euroopan tällä hetkellä suurin uusiutuvan energian tuottaja.

Sopimuksen myötä Exilion toimittaa DNA:lle vuosittain 85 gigawattituntia (GWh) Palokankaan puiston tuotannosta.

”Tämä on merkittävä sitoutuminen DNA:lta kotimaisen uusiutuvan energian tuotannon lisäämiseen. Mittaluokkaa sopimukselle antaa se, että DNA:n ostaman tuotannon määrä riittäisi noin 4 250 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosittaiseen sähkönkulutukseen”*, Investment Manager Tommi Riski Exilionilta kertoo

Vihreään energiaan sitoutuminen on DNA:lle yksi tärkeistä askelista kohti päästöjen nettonollatavoitetta. 

”Kestävä kehitys on meille tärkeä asia, ja sitoutumalla tähän kymmenen vuoden sopimukseen voimme edistää uusiutuvan energian kapasiteetin lisäämistä Suomessa. Samalla turvaamme DNA:n uusiutuvan energian saannin pitkäaikaisesti kotimaisesta lähteestä”, DNA:n rahoitus- ja hallintojohtaja Jaakko Happo sanoo.   

*) https://www.motiva.fi/ajankohtaista/energiasanasto_ja_-yksikot/teho-_ja_energiayksikot