Exilion Tuuli Ky

Suomen suurin tuulivoiman kotimainen tuottaja

Vuonna 2019 perustetun Exilion Tuuli Ky:n yhtiömiehiä ovat Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritas ja Valtion Eläkerahasto.

Exilionin omistuksessa on tällä hetkellä kolmetoista tuulipuistoa ja 380 MW:n edestä toiminnassa olevaa puhdasta tuulivoimakapasiteettia, joka vastaa noin kymmenesosaa koko Suomen kapasiteetista. Vuotuinen tuotantomme on yli 1000 GWh:ta eli yli yhden terawattitunnin. Vuosituotantomme vastaa Helsingin kaikkien kotitalouksien vuotuista sähkönkulutusta.

Exilion Tuuli Ky pyrkii mahdollisimman tasaiseen tuottoon matalalla riskiprofiililla. Yhtiö tutkii jatkuvasti uusia sijoituskohteita esimerkiksi aurinkoenergiaan ja erilaisiin energian varastointiratkaisuihin liittyen.

Yhteydenotot puistojen operatiiviseen toimintaan liittyen:

Ilmatar Service Oy / Henri Vanha (Luhanka, TuuliMuukko, Vartinoja I)
puh: 020 7424 499, henri.vanha(2)ilmatar.fi

Operointi St1 Oy  / Yrjö Laine (kaikki muut puistot)
puh: St1 Oy vaihde 010 55711 (ark. 8-16)
040 554 5829, s-posti: yrjo.laine(2)st1.fi

TUULIPUISTOT

Exilion Tuulihankkeet Ky

Yhtiöllä on omistuksessa 475MW:n edestä kehityshankkeita. Kehityshankkeita on kahdeksan kappaletta eri puolilla Suomea.

Ii Viinamäki Tuuli Ky 

Viinamäen tuulivoimapuisto sijaitsee Iissä. Tuulivoimapuisto koostuu viidestä Vestas-voimalasta, yhteensä 21 MW. Lisäksi puistoon on kytketty 6 MW:n akkuvarasto. Tuulipuisto on tuottanut sähköä vuodesta 2019.

Kalajoki Mustilankangas Tuuli Ky (I, II ja III)

Mustilankankaan tuulivoimapuistot I, II ja III sijaitsevat Kalajoella. Tuulivoimapuistot koostuvat yhteensä 28:stä Vestas-voimalasta. Voimalat ovat tuottaneet sähköä vuodesta 2016.

Luhanka Tuuli Ky

Luhanka Tuuli tuulivoimapuisto sijaitsee Luhangalla. Tuulivoimapuisto koostuu kuudesta Vestas -voimalasta. Se on tuottanut sähköä vuodesta 2014.

Pori Peittoo Tuuli Ky

Peittoon tuulivoimapuisto sijaitsee Porissa. Tuulivoimapuisto koostuu kahdestatoista Gamesa-voimalasta. Voimalat ovat tuottaneet sähköä vuodesta 2013.

Pori Tahkoluoto Tuuli Ky

Tahkoluodon tuulivoimapuisto sijaitsee Porissa. Tuulivoimapuisto koostuu yhdestä WinWinD-voimalasta. Se on tuottanut sähköä vuodesta 2009.

Salo Märynummi Tuuli Ky

Märynummen tuulivoimapuisto sijaitsee Salossa. Tuulivoimapuisto koostuu kahdesta Gamesa-voimalasta. Voimalat ovat tuottaneet sähköä vuodesta 2014.

Simo Halmekangas Tuuli Ky

Halmekankaan tuulivoimapuisto sijaitsee Simossa. Tuulivoimapuisto koostuu yhdestätoista Vestas-voimalasta. Voimalat ovat tuottaneet sähköä vuodesta 2016.

Simo Leipiö Tuuli Ky

Leipiön tuulivoimapuisto sijaitsee Simossa. Tuulivoimapuisto koostuu neljästä Gamesa-voimalasta. Voimalat ovat tuottaneet sähköä vuodesta 2014.

Simo Onkalo Tuuli Ky

Onkalon tuulivoimapuisto sijaitsee Simossa. Tuulivoimapuisto koostuu kolmesta Vestas-voimalasta. Voimalat ovat tuottaneet sähköä vuodesta 2017.

Tervola Varevaara Tuuli Ky

Varevaaran tuulivoimapuisto sijaitsee Tervolassa. Tuulivoimapuisto koostuu kymmenestä Vestas-voimalasta. Puisto on tuottanut sähköä vuodesta 2013.

Tornio Kitkiäisvaara Tuuli Ky

Kitkiäisvaaran tuulivoimapuisto sijaitsee Torniossa. Tuulivoimapuisto koostuu kahdeksasta Gamesa-voimalasta. Voimalat ovat tuottaneet sähköä vuodesta 2015.

TuuliMuukko Ky

TuuliMuukon tuulivoimapuisto sijaitsee Lappeenrannassa. Tuulivoimapuisto koostuu seitsemästä Alstom-voimalasta. Se on tuottanut sähköä vuodesta 2013.

Vartinoja I Ky

Vartinoja I:n tuulivoimapuisto sijaitsee Siikajoella. Tuulivoimapuisto koostuu yhdeksästä Alstom-voimalasta. Se on tuottanut sähköä vuodesta 2015.