Exilion Tuuli Ky

Exilion Tuuli Ky sijoittaa vastuullisesti tuulivoimaan ja muuhun uusiutuvaan energiaan. Investoinnit ovat pitkäaikaisia ja hyvin ennustettavia tuotto-odotuksiltaan.

Huhtikuussa 2019 perustetun Exilion Tuuli Ky:n omistavat suomalaiset instituutiot Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritas ja Valtion Eläkerahasto.

Exilionin omistuksessa on tällä hetkellä neljätoista tuulipuistoa ja 380 MW:n edestä toiminnassa olevaa puhdasta tuulivoimakapasiteettia, joka vastaa kuudesosaa koko Suomen kapasiteetista. Tämä vastaa 55 360:n omakotitalon vuotuista sähkönkulutusta.

Exilion Tuuli Ky pyrkii mahdollisimman tasaiseen tuottoon matalalla riskiprofiililla. Yhtiö tutkii jatkuvasti uusia sijoituskohteita esimerkiksi aurinkoenergiaan ja erilaisiin energian varastointiratkaisuihin liittyen.

Yhteydenotot puistojen operatiiviseen toimintaan liittyen:

Ilmatar Service Oy / Henri Vanha (Luhanka, TuuliMuukko, Vartinoja I)
puh: 020 7424 499, henri.vanha(2)ilmatar.fi

Operointi St1 Oy  / Yrjö Laine (kaikki muut puistot)
puh: St1 Oy vaihde 010 55711 (ark. 8-16)
040 554 5829, s-posti: yrjo.laine(2)st1.fi

TUULIPUISTOT

Exilion Tuulihankkeet Ky

Yhtiöllä on omistuksessa 475MW:n edestä kehityshankkeita.

Ii Viinamäki Tuuli Ky 

Viinamäen tuulivoimapuisto sijaitsee Iissä. Tuulivoimapuisto koostuu viidestä Vestas-voimalasta, yhteensä 21 MW. Lisäksi puistoon on kytketty 6 MW:n akkuvarasto. Tuulipuisto on tuottanut sähköä vuodesta 2019.

Kalajoki Mustilankangas Tuuli Ky (I, II ja III)

Mustilankankaan tuulivoimapuistot I, II ja III sijaitsevat Kalajoella. Tuulivoimapuistot koostuvat yhteensä 28:stä Vestas-voimalasta. Voimalat ovat tuottaneet sähköä vuodesta 2016.

Luhanka Tuuli Ky

Luhanka Tuuli tuulivoimapuisto sijaitsee Luhangalla. Tuulivoimapuisto koostuu kuudesta Vestas V112 – 3,0 MW:n voimalasta. Se on tuottanut sähköä vuodesta 2014.

Pori Peittoo Tuuli Ky

Peittoon tuulivoimapuisto sijaitsee Porissa. Tuulivoimapuisto koostuu kahdestatoista Gamesa-voimalasta. Voimalat ovat tuottaneet sähköä vuodesta 2013.

Pori Tahkoluoto Tuuli Ky

Tahkoluodon tuulivoimapuisto sijaitsee Porissa. Tuulivoimapuisto koostuu yhdestä WinWinD – 3 MW:n voimalasta. Se on tuottanut sähköä vuodesta 2009.

Salo Märynummi Tuuli Ky

Märynummen tuulivoimapuisto sijaitsee Salossa. Tuulivoimapuisto koostuu kahdesta Gamesa-voimalasta. Voimalat ovat tuottaneet sähköä vuodesta 2014.

Simo Halmekangas Tuuli Ky

Halmekankaan tuulivoimapuisto sijaitsee Simossa. Tuulivoimapuisto koostuu yhdestätoista Vestas-voimalasta. Voimalat ovat tuottaneet sähköä vuodesta 2016.

Simo Leipiö Tuuli Ky

Leipiön tuulivoimapuisto sijaitsee Simossa. Tuulivoimapuisto koostuu neljästä Gamesa-voimalasta. Voimalat ovat tuottaneet sähköä vuodesta 2014.

Simo Onkalo Tuuli Ky

Onkalon tuulivoimapuisto sijaitsee Simossa. Tuulivoimapuisto koostuu kolmesta Vestas-voimalasta. Voimalat ovat tuottaneet sähköä vuodesta 2017.

Tervola Varevaara Tuuli Ky

Varevaaran tuulivoimapuisto sijaitsee Tervolassa. Tuulivoimapuisto koostuu kymmenestä Vestas-voimalasta. Puisto on tuottanut sähköä vuodesta 2013.

Tornio Kitkiäisvaara Tuuli Ky

Kitkiäisvaaran tuulivoimapuisto sijaitsee Torniossa. Tuulivoimapuisto koostuu kahdeksasta Gamesa-voimalasta. Voimalat ovat tuottaneet sähköä vuodesta 2015.

TuuliMuukko Ky

TuuliMuukon tuulivoimapuisto sijaitsee Lappeenrannassa. Tuulivoimapuisto koostuu seitsemästä Alstom ECO 110 – 3 MW:n voimalasta. Se on tuottanut sähköä vuodesta 2013.

Vartinoja I Ky

Vartinoja I:n tuulivoimapuisto sijaitsee Siikajoella. Tuulivoimapuisto koostuu yhdeksästä Alstom ECO 122 – 2,7 MW:n voimalasta. Se on tuottanut sähköä vuodesta 2015.