Exilion Tuuli Ky

Exilion Tuuli Ky sijoittaa vastuullisesti tuulivoimaan ja muuhun uusiutuvaan energiaan. Investoinnit ovat pitkäaikaisia ja hyvin ennustettavia tuotto-odotuksiltaan.

Huhtikuussa 2019 perustetun Exilion Tuuli Ky:n omistavat suomalaiset instituutiot Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritas ja Valtion Eläkerahasto.

Exilionin omistuksessa on tällä hetkellä neljätoista tuulipuistoa ja 380 MW:n edestä toiminnassa olevaa puhdasta tuulivoimakapasiteettia, joka vastaa kuudesosaa koko Suomen kapasiteetista. Tämä vastaa 55 360:n omakotitalon vuotuista sähkönkulutusta.

Exilion Tuuli Ky pyrkii mahdollisimman tasaiseen tuottoon matalalla riskiprofiililla. Yhtiö tutkii jatkuvasti uusia sijoituskohteita esimerkiksi aurinkoenergiaan ja erilaisiin energian varastointiratkaisuihin liittyen.

TUULIPUISTOT

Latamäki

Latamäen tuulivoimapuisto sijaitsee Luhangalla. Tuulivoimapuisto koostuu kuudesta Vestas V112 – 3,0 MW:n voimalasta. Se on tuottanut sähköä vuodesta 2014.

TuuliMuukko

TuuliMuukon tuulivoimapuisto  sijaitsee Lappeenrannassa. Tuulivoimapuisto koostuu seitsemästä Alstom ECO 110 – 3 MW:n voimalasta. Se on tuottanut sähköä vuodesta 2013.

Vartinoja 1

Vartinoja 1:n tuulivoimapuisto sijaitsee Siikajoella. Tuulivoimapuisto koostuu yhdeksästä Alstom ECO 122 – 2,7 MW:n voimalasta. Se on tuottanut sähköä vuodesta 2015.