Vi gör lönsamma fastighetsinvesteringar. Vårt mål är att öka antalet exklusiva fastighetsinvesteringar och att förvalta dessa ansvarsfullt.

  • Exilion förvaltar fastighetsinvesteringsbolaget för Hansakvarteret i Åbo

  • Lediga lokaler i Itämerentorni

Exilion_logo_rgb

De största fastighetsägarna i Hansakvarteret i Åbo centrum grundade investeringsbolaget Köpcentrum Hansa KB för att förvalta fastighetsinnehavet i Hansakvarteret.

Pensionsförsäkringsaktiebolaget Veritas, Stiftelsen för Åbo Akademi och Ömsesidiga Arbetspensionsförsäkringsbolaget Elo har grundat ett nytt investeringsbolag i kommanditbolagsform för att förvalta de fastigheter som parterna har ägt i Hansakvarteret i Åbo. I det nya bolagets ägo övergick de fastigheter och aktier i fastighetsbolag som parterna tidigare ägde i Hansakvarteret. Värdet på fastigheterna uppgår till cirka 180 miljoner euro.

För förvaltningen av investeringsbolaget ansvarar Exilion Management Oy. Exilion Managements verkställande direktör Ari Talja har också utsetts till verkställande direktör för Kauppakeskus Hansa GP Oy.

“Förvaltningen av det nya investeringsbolaget ökar det innehav som Exilion förvaltar till över 500 miljoner euro och är ett naturligt steg i Exilions nya strategi att i framtiden förvalta flera fastighetskomplex som partner till institutionella investerare”, kommenterar Exilion Management Oy:s verkställande direktör Ari Talja.

Advokatbyrå Borenius Ab var juridisk rådgivare vid grundandet av Köpcentrum Hansa Kb och Handelsbanken ansvarar för den externa finansieringen.

Ytterligare information: Exilion Management Oy, verkställande direktör Ari Talja, tfn 050 5700 796

Exilion Management Oy har grundats av finländska institutioner och är ett bolag specialiserat på förvaltning av fastighetsinvesteringar. Utöver Köpcentrum Hansa Kb förvaltar Exilion även Exilion Real Estate I Kb, som grundades 2007 och investerar i kontors-, affärs- och hotellfastigheter i huvudstadsregionen i Finland.

DET FINNS LEDIGA LOKALER I MILJÖCERTIFIERADE ITÄMERENTORNI

itamerentori_3

I Itämerentorni håller lokaler om sammanlagt cirka 2 300 m² på sex våningar nu på att bli lediga. I februari 2014 beviljades fastigheten ett miljöcertifikat på silvernivå.

Itämerentorni är den högsta kontorsbyggnaden i Helsingfors centrum. Byggnaden som finns i Gräsviken är en del av fastighetsaktiebolaget Kiinteistö Oy Itämerentori och förutom den tornliknande byggnaden tillhör även en lägre byggnad bolaget. Huset, där Sitras huvudkontor finns, färdigställdes år 2000 och har ritats av arkitekt Pekka Helin. Lokalerna kan lätt ändras efter behov.

Det finns god service i huset: receptionsservice, parkeringshall, restaurang och konferensrum. Trafikförbindelserna till Itämerentorni är smidiga. Du kommer till fastighetens parkeringshall direkt från Västerleden via Porkalagatans korsning eller i riktning från Gräsviken via Östersjögatan. Både en metrostation och en spårvagnshållplats finns i närheten. Längs den vältrafikerade Porkalagatan går tiotals bussar i riktning både mot Esbo och mot Kampen.

Läs mer om huset på finska på webbplatsen itamerentorni.fi/vapaat-tilat

Lue lisää